Bir Şeyi Yapmış Olmak İçin YAPMAYIN



Zorla yaptığınız her şeyi bırakın. Evet, hemen şimdi terk edin. Zorla yapılan, yapmak için yapılan işler, her neyse bu iş sadece vaktinizi almaktan öteye geçmiyor. O işi yapmak için harcadığınız her zaman hayatınızdan çalıyor. Nedense her işin bir şeyini öğrenmeye çok meraklı insan. Oysaki her iş yerine bir işte bilgi sahibi olmak ileride sizi o işin duayeni, uzamanı veyahut bilirkişisi konumuna getirebiliyor. Hiç olmadı bu bir iş olmasa bile ciddi mana da iyi bir hobi olarak hayatınızda yer ediyor. Genelde zorla yapılan bu işlerde toplumun baskısı da var. Kişi yaptığı işi yapmak istemese bile toplumdaki baskından dolayı da yapmak zorunda kalabiliyor. Hatta yapmayı istediklerini de bu zorla yaptığı işten dolayı erteliyor. Sonrasında mutsuz insanlar verimsiz yapılan işler ortaya çıkıyor. Tamam, bu bir çıktı sonuçta, ortaya konmuş bir değer gibi görünse de severek yapılan bir iş ile kıyas bile edilemiyor.


          En son ne zaman sevdiğin bir şeyleri yaptın?

Bu soruyu kendine sor bakalım cevabı ne olacak. Yaşantımızdaki sorumlulukları bir kenara atalım demiyorum elbet, fakat yapmış olmak için yaptığımız her şeyi bırakalım ve rahatlayalım. Bırakın hobilerimiz işe dönüşmesin hobi olarak kalsın. Bırakın bir blog yazısı veya bir youtube videosundan para kazanmak gibi bir derdimiz olmasın. Milleti saçma sapan konularla meşgul edecek işler yapmayalım. İçimizden geldiği gibi yapalım her şeyi mümkünse. Terk edelim sanrılarımızı, dogmalarımızı, tabularımızı ve özgür olalım yeni doğmuş bir bebek gibi.

          Anlattıklarım Pollyanna masalı değil, bir silkiniş, kendine geliş. Ülkemin reyting rekorları kıran programları ana haber bültenleri maalesef. İzlemeyin ve okumayın haberleri, inananın daha mutlu olacaksınız. Tamamen insanı baskı altına alan ve istemediği bir kişiliğe büründüren en seviyesiz programlar haber programları. Terk edin sizi olumsuzluğa sürükleyecek her şeyi belki zor olacak ama terk ettikçe rahatlayacaksınız inanın. Sevdiğiniz ne ise onu yapın rızk kaygısı olmadan.
Sevgiyle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Sitedeki tüm konular kaynak gösterildiği takdirde paylaşılabilir. Blogger tarafından desteklenmektedir.