Bir Vakıf, Bir Üniversite ve Çok Mezun Hepsi Bir Arada

Geleneksel olarak yapılan, bu yıl 8.si düzenlenen İlim Yayma Vakfı Mezunlar Buluşması 27 Mayıs 2012 Pazar günü İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.
İlim Yayma Mezunlarının kurduğu Vefa İlim ve Kültür Derneği (VEFADER) tarafından organize edilen buluşmaya İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Yücel Çelikbilek, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi rektörü Prof. Adem Esen ve vakıf, üniversite, cemiyet ve dernekte görev alan idareciler ve mezunlar iştirak etti.

Bu haber niteliği taşıyan bilgilerden sonra gelelim yorumlarıma:

Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin yeşiller içindeki güzide kampüsünün İlim Yayma mezunlarının ve ailelerinin güzel vakit geçirmelerindeki yerinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Gerçekten gidip görülesi bir kampüs olmuş. Daha öncelerde Vefa’daki Defterdar Ekmekçizade Ahmet Medresesi’nde gerçekleştirilen bu organizasyon bu yıl medresenin restorasyon çalışmasında olmasından dolayı vakfın üniversitesinde yapıldı, çok da iyi oldu, çok da güzel oldu :) “Bir Kampüs Üniversitesi” sloganı ile yola çıkan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ilerleyen yıllarda tam bir kampüs havasına bürünecek diye ümit ediyorum.


Mezunlar buluşmasının en iyi yanı; yıllardır görmediğiniz arkadaşlarınızı yeniden görmenizden çok anıların canlanması olsa gerek. Çektirilen aile fotoğrafları yıllar önce çektirilen aile fotoğraflarının yanına konulunca ortaya zihinlerde tadı damakta kalan duygular bırakıveriyor. Aidiyetlik duygusu buluşmaya iştirak eden her mezunun değerleri arasında yerini alıveriyor. Bir de buna etli pilavlı, çaylı ayranlı, dondurmalı sohbetler eklenince ortam apayrı bir havaya bürünüyor. Her yıl organize edilen bu buluşmaya bu sene ailelerinde davet edilmesi ile büyük bir aile olma yolunda atılan adımların perçinleştirilmesi olarak yorumlandı. Ümit ediyorum ki bir daha ki buluşmada daha kalabalık bir aile ortamı olsun. Dostlar anılarını tazelerken, muhabbetler şeker tadında gönül okşayıcı olsun.

Böyle güzide bir buluşmaya sebep olan, İlim Yayma Vakfı’na gönülden şükranlarımı sunuyorum.

Yarınlara ümitle bakmak adına, senede bir gün bu yerde…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Sitedeki tüm konular kaynak gösterildiği takdirde paylaşılabilir. Blogger tarafından desteklenmektedir.