Ama Babacığım…



Belki de bir babanın en çok hoşuna giden bir söz bu: “Ama Babacığım”. Kendinden olanın kendisine söylenen en etkili kelimeler bunlar. Şanslı olanlar evlatlarının her evresinde yanında olurken, onların dertlerine, sevinçlerine, hüzünlerine şahit olup, ilk kez yürüdüğünde, konuştuğunda ve gülüp ağladığında hep yanında olur. Şanslıdırlar çünkü o anlar bir daha gelmeyecektir ve zaman değirmenini durdurmak imkânsızdır.


Çocuk işte düşer kalkar, kavga eder, kızar, sevinir ama her seferinde çocuktur, masumdur. Ona kızsanız bile, o haklı bile olsa yine de sizin sevginize muhtaçtır. Yanınıza sokulur sanki suçluymuş gibi, sizinle iyi geçinmeye çalışır sanki hiçbir şey olmamış gibi çünkü o sizi karşılıksız ve yalın olarak sever. Sevginizden başka hiçbir beklentisi yoktur çocuklarınızın. Onlara vereceğiniz en güzel hediye de sevginizdir ve onlarla geçirmiş olduğunuz vakittir. Kucaklarınızda sıkı sıkıya sarıp sarmaladığınız yavrunuz bir gün büyüyüp sizden ayrılacaktır. Bu yüzden ilişkinizi sıcak tutun, ona sevdiğinizi söylemekten çekinmeyin, onu hazırlayın hayata, ona sevmeyi gösterin, gösterin ki o da bir gün yavrusuna göstersin.

Gözlerinin içinin parladığı çocukların evlerindedir mutluluk. Seni seviyorum deyişleridir bayram sizin için. Sizi koklaması, sarılması, sizinle vakit geçirmesidir onun en vazgeçilmezleri. Olumsuzlardan bahsetmeyin onlara, hep ümit yeşertin onların zihinlerinde, yeşertin ki neşesini kaybetmesin yavrularınız. Özlediğinizde özledim deyin saklamayın, tasarruf etmeyin kelimelerinizi. Karşılıksız sevin onları tıpkı onların sevdiği gibi.

“Yaşlı gözlerle bana gelip, sakın üzülme yavrum böyle büyür insanlar ağlamak çare değil, zaman değirmenini durdurmak kolay değil…”

Özledim…

Fikret Kızılok’a teşekkürler…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Sitedeki tüm konular kaynak gösterildiği takdirde paylaşılabilir. Blogger tarafından desteklenmektedir.