Bir Darbe, Bir Başbakan ve Bir Oğul


Tarihe iz bırakmış insanları yakından tanımak bazen zordur, hele ki o kişi siz hayatta iken yaşamıyorsa. Bu insanları en yakınlarından dinlemek, hatıraların okumak en doğru bilgilere ulaşmayı kolaylaştıracaktır.

Bu sefer ki konuğum bir devre damgasını vurmuş, kimi zaman Ankara'yı bir sel aldığını koşup insanları kurtarmaya çalışan, kimi zaman Roman çiftçilerle birlikte sofraya oturan nevi şahsına münhasır bir kişi. Hafta sonları Yıldız parkında en küçük oğlu ile yürüyüş yapan, kolalı ceketler giyen, insana insan olduğu için değer veren bir şahıs birazdan bahsedeceğim bu kişi. Bir devrik başbakan: Adana Menderes.

Aydın Menderes'in kaleme aldığı "Babam ve Ben" kitabı Adnan Menderes'i yakından tanımanıza vesile olacaktır. Adnan Menderes'in yaşadıkları eşi, yakın arkadaşları ve siyasi yaşantısını ele alıyor. Türkiye'nin demokratikleşme sürecinde çektiği sancıları, askerin siyasi iktidarın üzerinde gölgesini hep hissettirdiği bir dönemi ele alıyor Aydın Menderes bu kitabında. Başbakan Adnan Menderes'in özel yaşantısına dair bilgileri sizlerle buluştururken bir ailenin babalarını kaybediş öyküsünün önce ve sonrasını kaleme alıyor. Yaşanılan acılar ve bir ülkenin demokratikleşme sürecine vurulan darbenin ana hatları çiziliyor bu kitapta.

Yakın siyasi tarih Adnan Menderes olmadan değerlendirilemeyeceği için bu kitabı da bir nevi yardımcı kaynak gibi görülebilir. Şayet Adnan Menderesi yakından tanımak istiyorsanız ve o dönemin şartlarını ve siyasi ortamı hakkında bilgi sahip olma hevesinde iseniz bu kitabı okumanızı tavsiye ediyorum.

"Yeter Söz Milletin" diyen bir başbakanın, darağacında sallandırılmasına kadar giden trajik olaylara tanık olacaksınız.


Kitabın Künyesi: 
Yayın Evi: Ufuk
Sayfa Sayısı: 398
Yazar: Aydın Menderes

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Sitedeki tüm konular kaynak gösterildiği takdirde paylaşılabilir. Blogger tarafından desteklenmektedir.