Dizi İnternetten İzlenir (Illustrat İçerir)



Popüler Kültürün meyvelerinden olan internetten yabancı dizi izleme furyası hız kesmeden devam ediyor. Sanırım ilerleyen yıllarda televizyondan film izleme olmayacak. 

Kimse reklamlarla doldurulmuş bir diziyi saatlerce izlemek istemiyor. Hele bir de ülkemizdeki dizilerin doksan dakikadan az olmaması, oyuncuların birbirine bakış sahnelerinin slov moşın ile çekilmesi izleyiciyi delirtiyor. (Yahu aksiyon sahnesi olur olayın daha iyi anlaşılması, estetik durması için yaparsın slov moşın, bakışın slov moşını mı olurmuş) Bu durumlar izleyiciyi yabancı diziye yönlendiriyor. Üniversite kuşağı neredeyse Türk filmi izlemiyor, izleyen varsa o da internetten. Neyse şöyle yaramızı deşerek konuya gireyim dedim :) 

Yabancı dizilerin oyuncuları tüm dünyada fenomen olmuş durumda (tabi ki tutulan dizilerin). Adamlar bu durumun farkında. Yapımcılar yemiyor içmiyor bu pazarı nasıl kullanabiliriz diye çalışıyor. Dizilerdeki oyunculardan tutun da enstrümanlara, setteki kullanılan eşyalara kadar pazarlaması yapılıyor. Geçenlerde Kraliçe Elizabeth’e bile Game of Thrones’in meşhur demir tahtının minik bir kopyası hediye edildi. Adamlar mörçandayzing bile yapıyorlar. Neyse parayı götüren götürüyor ;) Brezilyalı dostumuz Renato Cunha Dayımız da bu oyuncuların ilüstireyt çizimlerini yapmış. Ben güzel olanlarını seçip sizinle paylaşayım dedim. Sizin muhakkak beğendiğiniz bir oyuncunun çizimi vardır. Dizi internetten izlenir, hadi hayırlı işler ;)










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Sitedeki tüm konular kaynak gösterildiği takdirde paylaşılabilir. Blogger tarafından desteklenmektedir.