Kerpe’nin En Büyüğü Otel Verd

Bu hafta sonu rotamızı Kerpe’ye, Otel Verd’e çevirdik. Hazırlığımızı yaptık, yola erkenden koyulduk. Yaklaşık iki saat sonunda Otel Verd’e ulaşmıştık. Hemen odalarımıza yerleşip, oteli tanımak adına kısa bir tura çıktık.

Verd Otel yakın zamanda el değiştirmiş bir yer. Eski ismi Lidya Otel olan bu yer şimdilik yenilenme çabaları devam ediyor. Kerpe’nin en büyük ve oteli olmasına rağmen en profesyonel yönetilen oteli mi bilemiyorum. Otel’de bayanlar için kapalı bir havuz ve bir plaj varken, erkekler için havuz filan yok. Erkekler gariplerimi sadece bol dalgalı denizde yüzmeye çalışıyor. Yüzüyorlar mı, dalgalar arasında boğuşuyorlar mı ayrı mesele. Otelin fitness salonu diye tabir ettiği yer abartısız söylüyorum beş parçadan oluşan, muhtemel belediyelerin spor aletlerinden alınmış, sahilin kenarında bulunan parçalardan oluşuyor. Sauna olduğunu söylemesine rağmen faaliyette bir sauna ve hamam göremedik. Ayrıca toplantı salonlarında sadece VIP salonu kullanılabilir, diğerleri depo olarak kullanılıyor. Yemekleri açık büfe lakin beş ana çeşitten öteye geçmiyor. Bol bol salata ve kahvaltılık yiyebilirsiniz. Televizyonlarını eski 37 ve 55 ekran kasalar ve aynı zamanda uydu yok. Anlayacağınız hem kel hem de fodul :) 

Gelelim olumlu olduğunu düşündüğüm yanlarına:

Otelde iskeleye kurulan perde ile şezlongların üzerine uzanarak akşamları sinema izleme fırsatı ve yanında patlamış mısır ve çay ikramı oldukça keyif vericiydi. Çalışanlar oldukça kibar. Gülümsemelerini sizlerden hiç eksik etmiyorlar. Baş ağrıtıcı olsa da matine düzenlemeleri (Gerçi ben katılmasam bile) otel sakinleri için oldukça güzel bir eğlence aracı olduğu düşünülebilir. 


Otel Verd müşterilerine konakladı süre boyunca otel hakkında geri dönüş yapabilme imkânı sağlasa, daha iyiye doğru yelken açabilir. Hizmet eksiklikleri giderilmezse otel Verd o fiyatları ile müşteriyi çok zor bulacaktır. Gelen müşterilerde sağda solda otel hakkında olumlu konuşmayacaklardır.

Kerpe bir sahil kenti. Neredeyse her yerde butik ve apart otel var. Hafta sonu tıklım tıklım oluyor. İstanbul’a yakın olması sebebiyle olsa gerek hem İstanbul’dan hem de Kocaeli’nden insanlar akın akın yüzmeye geliyorlar. Tam bir ana-baba günü. Şöyle sahilde bir tur atalım diyorsunuz, “aman bu ses ne, bu kalabalık ne” demeden duramazsınız. Kerpe’nin meşhur kayalıkları da mevcut yolunuz düşerse gidip bir görmenizde fayda var. Kerpe turizm kenti olma yolunda ilerlemeye devam ediyor. Öyle çok gidip görülmesi gereken bir yer mi derseniz, evet diyemeyeceğim. Ama yolunuz o taraflara bir yere düşerse uğrayıverirsiniz, gördük dersiniz en azından bloglardan okuduk yerine :)


Otel Verd ve Kerpe ile kısa süreli beraberliğimize sığanları dile getirmeye çalıştım. Takdir sizlere kalmış. Herkesin de neredeyse hem fikir olduğu, okumaktan çok gezmek ile insan daha fazlasını öğreniyor. Ben gittim gördüm yazdım, siz de okudunuz.

Hadi hayırlı işler ;)



Post a Comment

12 yorum:

  1. Kerpe hakkında verdiğiniz bilgiler ve Kerpe'nin tek oteli olan Verd oteli tanıttığınız sayfada bize de destek verirsseniz seviniriz..

    YanıtlaSil
  2. Yorumlar kesinlikle dogru, eksigi var fazlasi yok, ,hiç tavsiye etmem, manzara disinda hjicbisey yok.,

    YanıtlaSil
  3. Yukarda yorum yazanları kesinlikle tanımam ama inanın eksiği vardır fazlası yoktur.
    otel yorumları 2013 de yapılmış biz bu yorumları okumadan mayıs 2014 te tatil amaçlı bu otele girmekle bir hata yaptık.
    -otele 4 kişilik deniz manzaralı bir aile odası ayırtmamıza rağmen otel bize üç kişilik dağ manzaralı bir oda verdi.
    -otele yorucu bir yolculuğun ardından ulaştıktan sonra odaya çıktığımızda tam bir şok olduk. Görevliye başka bir oda verin diyoruz yok diyor tamam dağ manzaralı olsun bir adet ilave yatak atın diyoruz görevli olmaz diyor. elimizde ki oda bu diyor
    -Tepki aldıktan sonra bizi başka bir kattaki odaya götürdüler oda kapalı idi siz katta bekleyin kartı alıp geliyoruz dediler abartısız 15 dak. bekledik beklemekten sıkıldıktan sonra reseptiona indiğimizde biz katta odayı açmanızı bekliyoruz dediğimizde odayı veremiyoruz dediler. Neden bekletiyorsunuz dediğimizde ise cevap yok.
    -saat 13 te öğlen otelde olduk tam 14 30 kadar yerleşme derdi ile uğraştık yarım pansiyon kaldığımızdan ve yoldan geldiğimizden dolayı acıktık ve ücretini ödemek karşılığı ile yemek istedik defalarca söylememize rağmen sonuç alamadık
    sizin anlayacağınız ağırlama ve konaklama berbat olduğundan kalmadan otelden ayrılmaya ailece karar verdik
    -çevrede gördüklerim ise;
    -denizi çok çamurlu idi
    -odaları çok eski
    -wiles lobide dahi yok sadece yemekhane bölgesinde çekiyor
    -çocukların eğleneceği oyun alanı yok
    -bayan havuzu var diye gittik kapalı imiş kullanılmıyor
    Tavsiyem buraya gitmeden önce iyi düşünün.. paranız ile rezil olmayın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Alper Bey,

      Sizin yorumunuzdan şunu daha iyi anladım ki bir yıl gibi bir süre geçmesine rağmen otelin kendini yenilemesi ve kalite standardını yükseltmesi gerekirken tam tersi bir durum ile karşı karşıya kalmışsınız. Yorumunuz yazımın güncelliğini korumasını sağladı, çok teşekkür ederim. Tatil için otel arayanlara da faydalı bir bilgi paylaşımı oldu.

      Sil
  4. birde çalışan işçilerin paralarını vermiyorlar sigorta zaten yok sözde islami otel ama kul hakkı denilen olaydan haberleri yok otelde suriyeli ve emekli personelin arasında türk çalışanlar mülteci gibi kalıyor

    YanıtlaSil
  5. Biz cok memnun kaldik.yemek olsun odalar ve deniz hepsi guzeldi. Bu kadar kotu yorumun ustunde hem memnun hemde yeni arkadaslarla guzel anilarla döndük. Herkese tawsiye ederim .

    YanıtlaSil
  6. Haziran ayında kaldım. Tam bir felaket. Herşey dahil deniyor kesinlikle değil. Bayanlar için olan havuzu zorla actirdik. Bayramda ev kiraladık sadece havuz deniz ve hamburger saatinden yararlanalim dedik Tmm dediler parayı aldılar. Havuza indik kapalı.Bayramda müşteri sağlığı için kapatmislar. O kdr parayı almadan önce söylemiyorlar ama. Birde sağlık düşünüyorsun madem ısıtma sistemini doğru çalıştır. Kesinlikle yalan. Birde bayanlar a ait deniz e ayakkabisiz girilmez. Çakıl taşları ayağınıza batıyor. Haziranda bozulmuş pilav servisini hiç soylemeyelim bile. Yumurtaları kaç gün önce pismisse artık sarısı parçalanıyor. Kalan yemekleri ertesi gün başka bu yemekte görebilirsiniz... Verilen parayı haketmiyor.1.sınıf bir otel

    YanıtlaSil
  7. İnternetten bulduğumuz bu otel 4 yıldızlı otel içinde bay-bayan yüzme havuzu ve spa merkezi fitness..bulunduğunu idda eden sitesi bulunmaktaydı.Telefon ile rezervasyon yaparak yola çıktık.Vardığımızda böyle bir rezarvasyon almadık denildi ve zoraki bize kotta ışığı zor alan bir oda ayarlandı. neyse idare ederiz dedik.3 gün konakladık ve odadaki rutubet kokusundan zor uyuduk.1.gün banyoda biriken su odanın içine çıktı ve halı ıslandı kaldığımız zaman boyuncada söylememize rağmen bişey yapılmadı Pis ve rutubetli bir şekilde konaklamak zorunda kaldık.Havuz fitness ve spa merkezini kullanmak istedik. Öyle bişey yoktu pislik içinde havuz,hurda fitnes aletleri ve pis kokan spa denmeyecek odacıklar.Tek kelimeyle iğrençti kullanılmayacak durumdaydı. Günlüğü 130-150 tl almayı bilen bu otel sahibi hiç mi utanmıyor merak ediyorum. Yemeklere gelince, son gün kahvaltıda aldığım müsli resmen küflenmişti. görevliye söyledim gidip aşcısına sormuş onun rengi öyleymiş. Zaten ben hayatımda ilk defa müsli yiyorum rengi nasıl bilemiceğim. Akşam yemekleri fena değildi. İçeçek diye bişey yoktu cola ve fanta içmek zorundasın. gazsız içeçek yok. he bide çay var. Çay veren hatunda bir güleryüzlü idi sormayın. Zaten bişey soruyorsun kimse bişey bilmiyor. herkes birbirinden bi haber tamamen ilgisizlerdi. Sahili güzel fakat oraya çocuğun birini koymuşlar sorumlu diye sesini sonuna kadar açıp saçma sapan müzik açmaktan başka bir işe yaramıyordu. 2 tane pozitif özellği vardı bu otelin. 1. si denize 0 .yemeğini denize 0 yiyorsun fakat yemek kötü olduğunda ne kadar huzurlu olursunuz siz düşünün. . 2. si denizi kumlu güzeldi. Tatilden döndüğüm gün mikrop mu kaptım bilmem acile kalktım ve 2 hafta olcak hala atlatamadım. Bu yazdıklarımı umarım oteldeki sorumlu Fatih bey okuyordur. Lütfen kendize gelin. Muhafazakar otel diye bu kadar sömürü yapılmaz.Muhafazakarlıkla alakanız yok bilesiniz...

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel ve şık bir atmosfer insanı direk tatil havasına sokuyor kesinlikle gitmek istiyorum ..

    YanıtlaSil
  9. Kerpe de kucuk temiz sakin bir apart otel ariyorsaniz Yıldız aparti oneririm.Sevimli bir teyze isletiyor ve temizligini dahi kendi yapiyor.klima televizyon hemen her sey mevcut.havuzu fitnesi yok ama temiz bir yerde yatip aksam denize karsi balkon keyfi mukemmel.mutfagida var biz aksamlari cayimizi demleyip kafa dinledik

    YanıtlaSil
  10. Merhaba ben otel sorumlusu Fatih,
    Burada ki tum yorumlara cevabim var wifi yemek ucret vs ancak ozellikle bana okumami rica ettiginiz icin size cevap verme geregi duydum belki okursunuz belki okumassiniz.
    İnternet sitemizde hic bir zaman bay-bayan yuzme havuzu yazmiyordu yazmadi siz herhalde turkce sitemize bakmadiniz arapcaya baktiniz.
    Spamizda masaj hizmeti alan ve memnun kalan musterilerimiz asiri derecede fazla idi bunu belirtmeniz gerekiyor,haklisiniz spor salonu diye adlandirdigimiz yer kotu bir yerdi bakima muhtacdi ancak aksattik.
    İcecek konusunda ayran cola fanta su cay hicbir musterimiz 2 sene boyunca 1 tl para odememistir.Yukaridaki yorumlarda para odedik onu yaptik bunu yaptik yazmislar tamamiyle yalan yarim pansiyon gibi bir konaklamamiz mevcut bile degildi...Allahima sukurler olsun ki Umremi ve Haccimi yaptim Allah nasip etti.
    Tesekkurler

    YanıtlaSil
  11. Fatih Bey. Biz 2014 yılında Otelinize gelmiştik. Denilenlerin aksine çok memnun kaldık.Yalnız bir daha iletişim sağlayamadık. İnternetteki numaralar a ulaşılmıyor.

    YanıtlaSil

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Sitedeki tüm konular kaynak gösterildiği takdirde paylaşılabilir. Blogger tarafından desteklenmektedir.