Daha Neler, Yok Artık Diyebileceğimiz Sinema Efektleri



Sinema sektörü her geçen yıl daha da büyüyor. Teknolojinin ilerlemesi ile kameraların gücü bazen oyunculukların ötesine geçebiliyor.

Er Ryan’ı Kurtarmak filminin Normandiya çıkarmasını üç kişilik bir mini mini grupla yapıldığını biliyoruz. Nasıl oluyor da bu efektler bir filmi bu kadar gerçekçi kılabiliyor? Bugün izlediğimiz tüm film ve dizilerde bu mavi veyahut yeşil arka plan örtülerini görmeniz mümkün. Hatta ülkemizde bazı kanallar çektikleri yapımlarda bu durumu unutup doğrudan yeşil ekranı gösteriveriyor :) Bu teknoloji ilerleyen zamanlarda daha da gelişmişlik seviyesini ulaşacaktır. Artık mekanın, film için set aramanın veyahut: “güneş kaçıyor, yahu şu manzarayı kaçırmasak” gibi kavramların olmayacağı günler bizi bekliyor (geldi bile diyenleri duyar gibiyim) İzlediğimiz o müthiş filmlerin efektle hazırlanmış sahnelerinden bazılarını ben de paylaşmak istedim. Acaba artık rol yapmak mı kolaylaşıyor yoksa film çekmek mi? Yoksa tam tersi bu işler için fazla mesai ve çok para mı gerekiyor? Ama bazı filmler gerçekten çok güzel çekiliyor :)



















































 






































































Post a Comment

1 yorum:

  1. inanamıyorum ya! İnsan kendini kandırılmış gibi hissediyor. Ama bir yandan da görsel olarak çok iyi filmler izleyebiliyoruz bu sayede.

    YanıtlaSil

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Sitedeki tüm konular kaynak gösterildiği takdirde paylaşılabilir. Blogger tarafından desteklenmektedir.