Göynük‘te Bir Haftasonu


Eski tip Orta Anadolu’ya ait evlerin olduğu, gölleri ve doğası ile harikulade bir yer olan Göynük bu seferki gezi durağımız oldu.

Merkez nüfusu beş bine yakın olan Göynük butik tatilciler için oldukça uygun bir yer.  Sit alanı şeklindeki yapıları bölgeye görsel bir zenginlik katıyor. Evleri tıpkı Safranbolu evleri gibi korunmuş, hatta yeni evlerde eski tarzda yapılıyor. Bu evlerde günlük 60-80 tl’ye kalabilir veyahut 2 tl karşılığında sadece gezebilirsiniz. Bazılarında da kahvaltı yapabilirsiniz :)

Göynük’te Fatih Sultan Mehmet’in akıl hocası Akşemsettin Hz.’lerinin de kabri mevcut, aynı zamanda Melamilik akımının önemli şahsiyetlerinden Bıçakçı Ömer Sıkkinî’de medfun. Gidip ziyaret edilebilir.

Göynük’e yakın Sünnet ve Çubuk Gölleri mevcut. Çubuk Gölü’nün etrafındaki yel değirmeni tarzında yapılmış lokantalar sizlere yiyemesek de :) kuzu çevirme ziyafeti sunuyor. Gözleme ve sac böreği de yapıyorlar (onları afiyetle yedik ;)) Çubuk gölünün muhteşem bir manzarası var. Doğa ile iç içe olan bu yerde saatlerce kalabilmeniz içten bile değil. Gölün etrafında güzel bir yürüyüş yapabilir ve birbirinden güzel manzaraları kadrajınıza sığdırabilirsiniz. Çubuk Gölü’nden sonra durağımız Sünnet Gölü oldu.


Sünnet Gölü, tam bir kamp gölü özelliğinde. Yanı başında bir dağ oteli mevcut. İçinde tavşanların, tavus kuşlarının, cins tavukların bulunduğu bir otel burası. Günlüğünün 80 tl olduğunu öğreniyoruz. Çadırla kalmaya izin verirler mi bilemiyorum ama burada bir çadır kampı yapılabilir. Dağların zirvesinde bulunan bir göl, gidip görülmeye değer. Otelin piknik masalarında da çayınızı yudumlarken gölün eşsiz manzarasında uzaklara dalabilirsiniz :)


















Son olarak Göynük’ün halkı zenginmiş. Tavukçuluk burada önemli bir sektör ve halkın büyük bir kesimi geçimini bu şekilde sağlıyor. Sabah erken saatlerde dükkân açmak filan yok. Her yer kapalı neredeyse. Şehrin içinde 1920’li yıllarda yapılan bir Adalet Kulesi mevcut. Bu kule neredeyse Göynük’ün simgesi olmuş durumda. Bu saatle kulesinin yanına çıkıp muhteşem bir Göynük manzarası ile karşılaşmanız içte bile değil. Panoramik fotoğraf severler için en iyi çekim sanırım burada yapılabilir.



İstanbul’dan yaklaşık 3-3,5 saatle ulaşabileceğiniz Göynük gidilip görülesi bir yer. Her yıl yapılan Akşemsettin Hz. Şenliklerine de denk getirirseniz çok da iyi olur çok da güzel olur ;)


Ayrıca yol üstünde Mudurnu, Taraklı ve dönüşte de Abant’a uğramanızda gezinizi daha unutulmaz kılabilir.

Gittim Gördüm Yazdım, şimdi sıra sizde, hadi hayırlı işler :)



Post a Comment

4 yorum:

  1. Helal olsun kardeşim , teşekkür ederiz bilgilendirdiğin için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, faydalı olabilmişsem ne mutlu. Güzel vakit geçirmeniz dileğiyle.

      Sil
  2. Merhabalar çok güzel bir yazı olmuş ancak benim aklıma en üstteki konak fotoğrafı takıldı. O konak Taraklı'ya ait değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,

      Evet Konak Taraklı'da, Orada duraklama yapmıştık fotoğrafı aynı gezi olduğu için ekledim.

      Sil

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Sitedeki tüm konular kaynak gösterildiği takdirde paylaşılabilir. Blogger tarafından desteklenmektedir.