Bosna’da Dualarımızdaki Yakarışımızla Direndik



11 Temmuz 1995 yılında Bosna’nın Srebrenitsa kentinde Sırplar tarafından gerçekleştirilen ve İkinci Dünya Savaşından sonra Avrupa’da gerçekleşen en büyük soykırımın günü. Kara gün, hüzün günü, buhran günü ve insanların sevdiklerine veda günü bugün. Tüm Dünyanın bu soykırıma kayıtsız kalmasına şahit olduğumuz o gün 11 Temmuz.

Bosna’nın yetim ve öksüz çocukları, şehitlerin torunları, sevdiklerini kaybedenlerin yakınları her yıl bugün hüzünleniyor. Bizler bugün, Bosna’yı, Srebrenitsa’yı ve Müslümanlara yapılan zulmü ve işkenceyi unutmuyor, unutturmuyoruz. 

İnsanlığın öldüğü Bosna’da, Srebrenitsa’da, Mostar’da, Foca’da, Travnik’te, Banya Luka’da… dualarımızdaki yakarışımızla direndik.

Post a Comment

2 yorum:

  1. Böylesi bir dramı görmezden gelenleri yalnızca mazlumlar değil tarih de affetmeyecektir. Batı soykırım yapandan bir şekilde hesabını almaya çalışır tabi hesaplarına uyarsa, ancak söz konusu müslümanlar ise Batıya yalnızca yaşananları kınamak kalır, icraati beklemek ise boşunadır. Bugün Bosnalı kardeşlerimizin emanetimiz olduğunu bilerek davalarına desteğimizi artırmalıyız, "Muhakkak mü'minler kardeştirler".

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapılanları görünce insanın kanı donuyor. Bu zulmü yapanlar insan olmamalı. Aliya'nın dediği gibi "Biz insan kalmaya çalıştık ve başardık" Bu çok önemli bir durum. Vicdanı olan bir kişi kalkıp da bu soykırıma alkış tutamaz. Bu soykırımı unutmayalım ki bir daha inşaallah yaşanmasın.

      Sil

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Sitedeki tüm konular kaynak gösterildiği takdirde paylaşılabilir. Blogger tarafından desteklenmektedir.