Bu Ülkenin Bir Kesim İnsanları



Bu ülkenin bir kesim insanları zamanında, bireysel bir duruş yerine Cübbelerini giyerek üniversitelerde toplanıp eğitimi siyasete alet edip bir başka kesimi ötekileştirdiler.


Bu ülkenin bir kesim insanları zamanında, Mahkemelerin önünde, yine cübbelerini giyerek adaletin temsilcileri olması beklenen avukat, savcı ve hâkim hep bir olup adaleti siyasete alet ettiler; ama hiçbiri cübbesiz bir birey olarak neredeyse konuşmadı.

Bu ülkenin bir kesim insanları zamanında, Türkiye'nin ordusunu göreve çağırırken o ordu içinde askerlik yapan vatan evlatlarının ailelerini karşılarına aldıklarını düşünmediler, darbe diye çığırtkanlık yapıp orduyu siyasete alet ettiler.

Bu ülkenin bir kesim insanları zamanında, Kamusal alan diye bir düzeni ortaya atıp binlerce kişinin alın teri ile kazandığı ekmeğe göz diktiler, o insanları işinden ettiler. Halka açık olan yerleri siyasete alet ettiler.

Bu ülkenin bir kesim insanları zamanında, ülkeyi bataktan çıkaracağız diye yurt dışından uzmanlar transfer ettiler; ama ülkeyi görülmemiş bir krizin içine sürüklediler.

Bu ülkenin bir kesim insanları zamanında, bu ülkeye demokrasi ve özgürlük kisvesi altında yapılmayacak her şeyi yaptılar.

Şimdi de bu ülkenin bir kesim insanları, halk özgürlük istiyor bahanesi ile Taksim’i yerle bir edip savaş alanına çevirdiler. Ülkemizi, yabancı dilde bildireler, afişler hazırlayıp yabancı ülkelere şikâyet ettiler. Yetmedi, yabancı ülkelerin kanallarında röportaj verdiler. Baktılar iş çığırından çıkıyor, kabuklarına sinsice çekilmeye başladılar. Provokatörlerin hepsi hafta başı olunca işine giderken sokaklarda özgürlük yalanını yutup oraya gelen bir kesim insan kaldı. 

Bu ülkenin bir kesim insanları, tüm bu olayları gerçekleştirip halkı kaotik bir yapının içine sürüklemeye çalıştılar. Bugün kendilerini büyük plazalarda işlerinin başında, AVM’lerde kitap imzalarken, Kapitalist sistemin olmazsa olmazı bankaların reklamlarında boy gösterirken, toplum yapısını bozan dizilerin başrol oyuncuları olarak sahnedeki yerlerini alırken, gazetelerin magazin sayfalarını hazırlarken, haber kanallarında toplumu gaza getirmek için tartışma programlarında boy gösterirken… Kısacası halkın olmadığı her yerde bu kesim insanları görmeniz mevcut.

Şayet özgürlük isteniyorsa, demokrasinin yaşandığı toplumlarda özgürlüğün nasıl elde edildiğini bu kesim insanlar çok iyi biliyor. Ama maksat demokrasi değil “Sen hala anlamadın mı yoksa?”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Sitedeki tüm konular kaynak gösterildiği takdirde paylaşılabilir. Blogger tarafından desteklenmektedir.