Bugün Benim Doğum Günüm Sevgili Dünyalılar

Bazı anlar vardır ki kelimelerle tarif etmeniz zor olur. Coşkuları ve üzüntüleri en iyi bakışlar ifade eder. Söylenecek sözlerin ötesinde hissettirilecek duygular o anı en iyi tarif eden enstrümanlardır. Bugün benim için öyle bir gün sevgili dünyalılar. Bugün benim doğum günüm.  Bugün yıllar öncesinde hayata gözlerimi açtım ve bir çığlık da cihana ben savurdum. Ben doğarken birileri de bu dünyadan göç ediyordu. Adeta rolleri devrediyordu insanlar bu yaşam sahnesinde. Bir anlık tat almak, varlığının meşruiyetini oluşturan Yaratıcı ’ya kulluk borçlarını ödemek için bu yaşam sahnesindeki yerlerini alıyorlardı. Evet, doğmak istemsizce yapılan en büyük sivil inisiyatifti.

Doğum günlerinin vazgeçilmezidir hediyeleşmek. Bu adet nereden gelir derseniz zahmet edip de internette biraz araştırıverin derim. (yok öyle bedavacılık :)) Şöyle ki hediyeleşme gerçekten güzel bir olay. Hatta karşınızdaki kişi ile ünsiyetinizi arttırıcı bir katalizör bile diyebiliriz. Bir de kapitalizmin getirdiği hediyeleşme süreci var. Doğum günlerinden tutun da, babalar, anneler, ıvırlar zıvırlar günlerine kadar hediye almayı teşvik eden, hatta teşvikten öte almadığınızda kendinizi ruhsal olarak sıkıntıya gark ettirmeye sevk eden bir tutum mevcut. Paranın yegane vazgeçilmez unsur olduğu dünyamızda bu günlerin popülerliğini arttırarak paraya para katma cabası almış başını gidiyor. Tüm bunlara kulak tıkamak oldukça zor olsa da ben yine de gözlerimi tıkayıp, kulaklarımı kapatıp, ellerimle susmaya çalışıyorum! (Tepkisel reaksiyonlar) 

Doğum günüm olsun olmasın ben hediyeleşmeyi ünsiyet arttırıcı olarak gördüğümden bana verilen hediyeyi kabul ediyorum. Bir başka zamanda ben de bir başkasına hediye vermeyi huzurun argümanı olarak görüyorum. Karşılık beklenerek verilen hediyelerin, sırf hediye vermek adına kendine bir çıkar sağlama şekli olarak gören (rüşvetçi) kişilerin karakterlerinin viskozitesinin (İronik olarak: karakterin hayata karşı gösterdiği direnç) düşük olduğu aşikârdır. O yüzden hediyeyi kimden aldığıma çok dikkat ediyorum.

Bugünü unutmayıp haftalar öncesinden düşünen, sevgili eşime bu hassasiyetinden ötürü ve almış olduğu muhteşem hediyenin ünsiyetimizi, sevgimizi ve dostluğumuzu pekiştirdiğinden dolayı tarifsiz bir sevgi ile şükranlarımı sunuyorum. Biz sevdiklerimizle, dostlarımızla ve arkadaşlarımızla hediyeleşme düsturunu: “Hediyeleşiniz ki birbirinize olan muhabbetiniz ziyadeleşsin!” diyen peygamberimizden alıyoruz. Birilerini gerçekten seviyorsanız, değer veriyorsanız hediye verebilmek için özel bir gün aramayın. Bazen bir yemek, bazen bir lütuf, bazen bir eşya karşınızdakine sunulan en değerli hediye olabilir. İşte o an özel bir andır.

Evet, bugün benim doğum günüm Sevgili Dünyalılar ve benim için özel bir gün. Şimdi sizlerde birisi için bugünü özel kılabilirsiniz.

Güzel günler bizi bekler…

Post a Comment

2 yorum:

  1. iyiki doğdun iyiki varsın. yaşantıma huzur ve mutluluk getirdin. sana her baktığımda çevremin aydınlandığını görüyorum . inşallah ömrüm yettiğince benim ışığım yorulunca elimden tutanım olursun.Hayat sana hep huzur mutluluk sağlık ve başarı sunsun aslan oğlum. Anne Göksal

    YanıtlaSil
  2. Allah ömrümüz boyunca Sizlere karşı inşaallah utandırmaz bizleri.

    YanıtlaSil

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Sitedeki tüm konular kaynak gösterildiği takdirde paylaşılabilir. Blogger tarafından desteklenmektedir.