Ölüm Daha Güzeldi



Bir hatıra, yaşanılanların kelimeler dökülmüş, dışa vurulmuş hali: “Ölüm Daha Güzeldi”. Ahmed Davutoğlu’nun Hece Yayınlarından çıkan bir hatıra kitabı. Bu Ahmed’i Dış İşleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu ile lütfen karıştırmayın. Bu Ahmed Bulgaristan’da yaşamış, bir Türk.

Bulgaristan’da komünist rejimin hakim olduğu yıllarda Müslümanlar üzerinde bir yozlaştırma, yabancılaştırma ve yalnızlaştırma çabaları başlamış, ve Davudoğlu ve ailesi de bunlardan nasibini almıştı. Davudoğlu ilk ve orta öğrenimlerini Bulgaristan’da tamamlayıp yüksek tahsil için Mısır El- Ezher Üniversitesi’nin yolunu tutmuş, âlim bir insan olarak Bulgaristan’a döndüğünde komünist rejimin işkencelerine maruz kalmıştı. Hapis ve sürgün hayatı, sonrasında taş ocaklarında mahkûm işçi olarak çalıştırılması bir insanın yaşamı boyunca başına geleceği en büyük zorluklardan bir kaçıydı. Özgürlüğünü elde ettiği zaman, daha insanca ve inancını özgürce yaşamak üzere anavatanına, Türkiye’ye uzanan bir yolculuğa çıktı. Anavatanında inancını rahat yaşamak adına verdiği mücadelede sekteye uğratıldı. “Resmi nikâhtan sonra İslami nikâhın da yaptırılması iyidir” söylemini ülkenin müftülerine anlatan bir konferans sonrasında hüküm giydi. Kendi ülkesinde paryaya dönüştürülen Ahmed Davudoğlu, yaşantısı boyunca örnek teşkil edebilecek bir insan olarak var oldu.

Ölüm Daha Güzeldi kitabı ile Ahmed Davudoğlu’nun hayat hikâyesine siz de ortak olabilirsiniz. Bir hayat hikâyesi kazanılmış birçok tecrübeyi beraberinde getirir.

Okumak insana değer katan bir eylemdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Sitedeki tüm konular kaynak gösterildiği takdirde paylaşılabilir. Blogger tarafından desteklenmektedir.