"Tarihimi Geri Ver" Demekten Korkmayan Bir Nesil


Türkiye Ulusal Öğrenci Konseyi’nin başlatmış olduğu “Tarihimi Geri Ver” kampanyası Sosyal Medyada büyük yankı yaptı. Tarihi Geri Ver sloganı ile başlatılan kampanyada şu an itibariyle 1075 kişi doğrudan imzaları ile destek olmuş durumda.

Kampanyanın amacı şu şekilde dile getirilmiş:

“Türkiye Ulusal Öğrenci Konseyi olarak organize ettiğimiz “Tarihimi Geri Ver!” kampanyası, 1 Şubat 2012 tarihi itibarıyla başlamış bulunmaktadır. Bu kampanyadaki amacımız ülkemiz topraklarında ve geçmişte hüküm sürdüğümüz topraklarda yüz yıllar boyunca oluşmuş fakat yakın dönemde üstü örtülen, yıkılan ve böylece unutturulan veya bizlere yanlış aksettirilen tarihi ve kültürel mirasımıza sahip çıkmaktır. Bu amaçla çıktığımız yolda ilk somut adım, İstanbul Üniversitesi tarihi kapısındaki kapalı duran tuğranın tekrar gün yüzüne çıkartılmasıdır. Attığımız ilk adımımızın gereği olarak, bu tarihi mirasın göz önünden kaldırılmasına ve inkar edilmesine dayanak teşkil eden 28/05/1927 tarih ve 1057 sayılı “Türkiye Cumhuriyeti Dahilinde Bulunan Bilumum Mebanii Resmiye ve Milliye Üzerindeki Tuğra ve Methiyelerin Kaldırılması Hakkında Kanun”un değiştirilmesini talep ediyoruz.”

Sizlerde bu kampanyaya bir imza atarak “buradan” destek olabilirsiniz. Ayrıca Twitter hesabınızda mesajlarınızın sonuna #tarihimigeriver sloganını yazıp, kampanyanın adını Twitter’de duyurarak destek olabilirsiniz.

Hipokrat değil İbn-i Sina'nın sahip olduğu bir tıp anlayışı istiyoruz. @TarihimiVer #tarihimigeriver

Tarihinizi geri istemekten korkmayın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Sitedeki tüm konular kaynak gösterildiği takdirde paylaşılabilir. Blogger tarafından desteklenmektedir.