Cankurtaran’da Denize Nazır Bir Mekân


Nisan ayının son gününü güzel bir şekilde değerlendirmek için düştük yollara. Gerçi havanında iyi oluşuydu birazda bizi İstanbul sokaklarına iten. Nereye gidelim diye düşünürken, arkadaşlarımdan hoş bir teklif geldi: “Cankurtaran Sosyal Tesislerine gidelim, Marmara Denizine karşı akşam yemeğimizi yiyelim” On numara teklifti bu :) İstikamet Cankurtaran Sosyal Tesisleri, İleri!


Bilenler mekânı bilir, ben bilmeyenlere kısaca anlatayım. Cankurtaran Sosyal Tesisleri Fatih Belediyesi’ne bağlı bir yer. Marmara Denizinin kıyısında, kapalı ve açık yerleri bulunan, ayrıca içinde bir de park ve havuzu olan bir yer. Ara sıra gidilip görülmesi gereken bir yer diye düşünüyorum. Mekânın hemen yol üstünde olması korna seslerinin ara sıra konuşmalarınıza eşlik etmesi anlamına geliyor. Bu durum, bu tesisin belki de tek handikabı desek sanırım yanılmış olmayız.


Gelelim yemeklere. Sosyal tesislerdeki yemekler genelde hep aynı oluyor. Bu yüzden yemek seçiminde oldukça zorlandım. Menüdekiler genelde daha önceden tadına baktıklarımız olunca kolay bir seçim yapabilmek zor oldu. Arkadaşlarıma uyup Tavuk Izgara yemeye karar verdim. Yanında salatamız, ayranımız ve paçanga böreğimizde olmazsa olmazlarımızdandı :) Yemeklerimiz geldi, görünüşü kadar tadı da harikulade idi. Tavuk beklediğimden çok çok daha güzeldi. Hem hafif sulu hem de mangalda pişmiş tadı veriyordu, yumuşacıktı. Yemeklerin yanında hoş sohbetlerimiz eşlik etti. Bir de bu sohbete eşlik eden Yunus balıkları vardı ;) Kıyıya yakın bir yere gelen balıklar tesislerde bulunanların dikkatini bir anada üzerlerine çekmeyi başardı doğrusu. Havanın güneşli olması, tam ısındığının bir kanıtı değilmiş, çünkü oldukça üşüdük :) Denizin soğuğunu tüm bedenimizde hissettik. Bir yandan soğukla mücadele ederken diğer yandan yunuslar izlerken bir bakmışız ki sıcak bir şeyler masamızda belirivermiş. Türk usulü ince belli çaylar gelivermiş, içtikçe ısındık, dayanamayıp bir daha istedik :) 


Güzel bir gün, hoş bir mekân ve eşsiz sohbet eşliğinde tarifsiz duygulara büründük :) Cankurtaran Sosyal Tesislerine bir yaz vaktinde uğrayın derim. Balık menüsü de oldukça iyidir, tecrübeyle sabit ;)

Gittim Gördüm Yazdım. Okuması, okuduktan sonra o yeri gidip görmesi size kalmış artık.


Güzel günlerde, güzel tatlarla ve rahatlatıcı mekânlarda buluşmak ümidiyle…




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Sitedeki tüm konular kaynak gösterildiği takdirde paylaşılabilir. Blogger tarafından desteklenmektedir.