Mazeret Üretmeyin İstanbul Pilav’a Gelin


Hiç yarı bardak yarı tabak karışımı bir kapta pilav yediğiniz oldu mu? Benim oldu :) Bugün Sizlere çok hoş bir yerden bahsedeceğim: “İstanbul Pilav”

İstanbul Pilav’ın yeri tarihi dükkânları bünyesinde barındıran Sirkeci, Eminönü, Bahçekapı üçgeni arasında bir yerde. Çok küçük bir mekân İstanbul Pilav. En fazla dört kişinin bir şeyler yiyebileceği, ince uzun bar koltuklarından ve küçük bir masadan oluşan bir mekân. (kaldırım üstünde masalar, içeri girilemeyecek kadar küçük bir mekân ) Mekânın tasarımı oldukça hoş. Dış cephesinde duvara gömülmüş akvaryum bile var :) Adından da belli olduğu üzere pilav satan bir yer burası. Hani İstanbul’un meşhur nohutlu pilavı vardır ya, işte tıpkısının aynısı :) Sadesinden tutunda üstünde kavurmalısına kadar pilavın her çeşidi mevcut.  

İstanbul Pilav’a yolum birkaç kez düşse de Pazar günleri kapalı olduğundan hiç pilavından tatmamıştım.  Bu sefer tatmak nasip oldu :) Hemen sandalyelere çıkarak oturduk. Üstü tavuklu ve nohutlu pilavımızı sipariş ettikten sonra beklemeye başladık. Önce ayranlarımız geldi. Ne yalan söyleyeyim ayranı ilk gördüğümde köpüksüz oluşunda dolayı beğenmedim; ama bir yudum alınca tüm önyargılarım yıkıldı. Bu konuda şiddetli bir tavsiyede bulunacağım. 


Dikkat! Dikkat!

İstanbul Pilav’ın ayranı harikulade. Nasıl bir ayran bu inanamadım. Oraya sadece ayran içmeye gidebilirim. Hemen, ayranı siz mi yapıyorsunuz diyecektim ki, ayranın orada yapıldığını görüverdim. Hiç su katılmamış, yoğun bir yoğurdumsu gibi bir şeyler içiyorsunuz. Ne ekşi, ne tatlı, arası muhteşem bir şey :) Pilavlarımızda geldi ve yemeğe koyulduk. Pilavın lezzeti normal bir düzeyde, yani bir farkındalık oluşturmuyor damağınızda. Tavuklarda bildiğiniz üzere haşlanmış. Ücretlere gelince, ayran, nohutlu, tavuklu pilav hepsi 6 TL. Artık pahalı mı ucuz mu buna siz karar verin :) Diğer menülerin fiyatlarını da yolunuz düşünce siz bakarsınız artık ;) Çalışanlarla sohbet ederken öğrendiğim bir şeyde: İstanbul Pilav’ın dört şubesi varmış. “-Hay maşşaallah dedim :) Ne zaman açıverdiniz. Allah rızkınızı arttırsın. “
 
Bahçekapı’da hızlı bir yemek yemek, farklı bir tat tatmak, hoş bir mekân görmek ve muhteşem bir ayran içmek istiyorsanız İstanbul Pilav’a uğrayın derim. 


İstanbul Pilav’ı tavsiye eden arkadaşım Ramazan Bedük ’e çok teşekkür ederim. Sonunda gittim :))

Ayrıca merak edenler İstanbul Pilavın internet sitesine buradan ulaşabilirler. “Kız Sen İstanbul’un Neresindensin?” diyen biri sizi karşılıyor. Yahu hani erkekler için olanı! :))

Mekân bahane, dostluklar şahane olsun… Ha! Üzerine bir de afiyet olsun :)) 




Post a Comment

5 yorum:

  1. Yoğun bir yoğurdumsu tat ne ola ki ? diye düşünür yine gideriz sağolunuz efenim ;)

    YanıtlaSil
  2. alıştık artık devamını da istiyoruz: )Eline sağlık ne güzel yazmışsın..Afiyet olsun: )

    YanıtlaSil
  3. yazının güzel olmuş...zihnine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Bukadar güzel bir yorumun bukadar güzel bir insanın yorumunun üstüne ne yorum yazıla bilirki.:)
    Öncelikle www.istanbulpilav.com.tr tavsiye eden ramazan beye teşekkürü bir borç biliriz.Şunu bilmenizi isterizki İstanbul pilav çalışanları güler yüzünü vede çalışma azmini verimliliğini ve sürekli yeniliklerini sizlere borçludur.Bu güzel yorum için MUSTAFA beye tekrardan teşekkür eder en kısa zamanda tanışmayı ümit ederiz.
    EMİNÖNÜ ŞUBE
    ALİ GÜNERİ / EKİBİ

    YanıtlaSil
  5. Nitelikli bir hizmetin yanında tadı damakta hoş bir etki bırakan pilav yedim, ayran içtim. En kısa zamanda tekar görüşmek dileğiyle. Ara ara uğrayacağım mutlaka.

    YanıtlaSil

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Sitedeki tüm konular kaynak gösterildiği takdirde paylaşılabilir. Blogger tarafından desteklenmektedir.