Köfte Denilince Aklıma İlk Burası Gelir


Geçenlerde bir arkadaşım : ”Şöyle güzel köfte yiyebileceğimiz bir yer var mı?” diye sorduğu zaman, “bloğumu takip et birkaç güne kalmaz öyle bir yerin olduğunu yazacağım” demiştim. Veeee o gün geldi çattı. İstanbul’da olup, damak tadına düşkün olanlar (olmayanlarda gidebilir :)) ,“yahu gidelim de şöyle on numara bir köfte yiyelim, etin tadını alalım” diyorsanız bu yazıma kulak verin. 

Dostlar, Yurttaşlar, Sevgili İstanbullular :)

Şimdi anlatacağım yeri belki de daha önceden biliyordunuz, olsun ben yine de anlatacağım. Bilmeyenler de buradan öğrensin, başkasına sormasın ;) 


Mekânımız yine tarihi mekânlara ev sahipliği yapan Sirekeci, Bahçekapı ve Eminönü üçgeninde bir yer. Sirkecide, Ankara Caddesi’nin üstünde küçük bir dükkân burası. 1915 yılında açıldığına dair rivayetler mevcut. Sabah saat 10.00 gibi açıp akşam 16.30’da kapanan bir yer bu köfteci. (öyle çok para kazanayım diye gece yarılarına kadar çalışmıyor) Köfteleri ekmeksiz kıymadan yapıldığından yumyumuşak :) Köftenin yanında bir de piyaz istediğiniz mi bambaşka oluyor. (Bazıları çoban salata sever ama ;)) Köfteleri Leyla ile Mecnun Dizisinden tanıdığımız İsmail Abi’nin tabiriyle “hamudu humudu” diye götürürken, damağınızda tarifi zor bir tat kalıyor. Hafif yağlı ve mangalda pişirilmiş köfteler sizi hem doyuruyor hem de tatmin ediyor. (Ağzınız sulandı değil miii :-) )


Zaten bu köftecinin ve köftelerinin namı almış başını gitmiş. Şöyle internette bir araştırın neler söylemişler neler. Beğenmeyenini görmedim doğrusu. Zaten köftecinin duvarlarında medyadaki başarıları asılı. Birincilikler falan filan. 

Son olarak gelelim köftecinin adınaaa :) (Bu adam anlatmış her şeyi de nerede bu köftecinin adı diyeniniz çıkmıştır, bu kadar anlatımdan sonra :)) Köfteci adını Bulgaristan’a ait bir şehirden alır. O şehrin ismi de Makedonya Kralı II. Filip’ten gelirmiş. Köftecimize isim olan bu şehrin adı “FİLİBE” imiş.


Meşhuuuur Filibe Köftecisi’ne yolunuz düşmese de siz düşürmeye çalışın ve o köfteleri yerken bu yazımı hatırlayın. Yok yahu neyi istiyorsanız onu hatırlayın :)

Afiyet, bal, şeker olsun, karnınız sevgiyle dolsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Sitedeki tüm konular kaynak gösterildiği takdirde paylaşılabilir. Blogger tarafından desteklenmektedir.