Bir Genç Olarak Milyonlara Sesleniyorum


Ne olmak istiyorsun?

Yaşadığım süre boyunca bana sorulan en popüler sorulardan bir tanesidir: “Ne olmak istiyorsun?”

Bu soru, her zaman çok kolay bir cevabı varmış gibi sorulur. Aslında ne istediğini bilen birisi için gayet basit bir cevabı vardır, bilmeyen için ise sadece meslek adlarından öteye geçemez. Bende, yaşamımın farklı evrelerinde bu soruya farklı cevaplar vermeme rağmen özde ulaşmak istediğim hedef hep aynı idi.  Bence “Ne olmak istiyorsun?” sorusundan önce “İnsan neden bir şeyler olmak ister ?” Bu soruya cevap verilmeli. Bir kimlik için mi, itibar için mi, egolarını tatmin etmek için mi, faydalı olmak için mi, bu “için mi”ler uzar gider. Bu soruya cevap verebildiğinde insan ne olmak istediğini bilir. Bütün şartların sağlanması bir şeyler olmak için yeterli değildir. Fikri bakımdan desteklenmeyen bir arzu nasıl olur da hedefine doğru bir şekilde ulaşır.

Bu gün birçok meslek içinden gemi mühendisliğini tercih ettim. Bu bölümü seçtim çünkü hedefime ulaşmamda doğru tercih olduğunu düşünüyorum. İyi bir mühendis olarak aynı zaman da iyi bir tarihçi,  iyi bir edebiyatçı, iyi bir sanatçı olabilirim, olmalıyım. Meslekler bizim gerçek hedeflerimiz için sadece birer araç vazifesi görürler. Bizleri hedefimize en hızlı ve güvenilir bir şekilde hangisi götürüyorsa onu tercih ederiz.

Mükemmelliği aramak istiyorum, kusursuzluğu değil. Bir gün geriye dönüp baktığımda yaptıklarımdan çok yapmadıklarım için pişmanlık duymayan birisi olmak istiyorum. Muhteşem bir mazi ile mükemmel bir gelecek arasında köprü olmak istiyorum.

Ne yaparsam yapayım, yaptığım işte en iyi olmak istiyorum.



Kasım 2008/ İstanbul
 

Post a Comment

1 yorum:

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Sitedeki tüm konular kaynak gösterildiği takdirde paylaşılabilir. Blogger tarafından desteklenmektedir.