Ne Oldu? Av Mevsimi Bitti Evlat



Bu hafta sonu, Cem Yılmaz’ın söylediği türkü ile pazarlaması yapılan, yönetmenliğini Yavuz Turgul’un yaptığı ve bir çınarın başrolünü üstlendiği (Şener Şen) Av Mevsimi filmini izleme fırsatını buldum. Filmin aylar öncesinden yayımlanmış fragmanı sayesinde filmi izlenecekler listeme almıştım. Bataklığı andıran bir ortamda kameranın nehir yatağı boyunca ilerlemesi ve her taraftan sislerin yükselmesi, birazda ormanın sayesinde oluşan ambiyans filmin izlenebilecekler kategorisine girmesine sebep oluyordu. 

Öncelikle şu hususa değinmek isterim. Cem Yılmaz’ın söylediği türkünün videosunun Facebook ve Twitter gibi çeşitli paylaşım platformlarına düşmesiyle  filmin cazibesi arttı diyebiliriz. Gerçi bu strateji film yapımcıları tarafından birçok kez kullanılagelen bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Son yıllarda tüketiciye ulaşmak için kullanılan en etkili kanallardan birisidir sosyal paylaşım platformları. Cem Yılmaz şarkıyı çok da güzel söylemiyor aslında; ama söyleyenin Cem Yılmaz olması izleyicilerin filme olan ilgisini tabiri caizse tavan yaptırıyor. Marka konuşuyor yani :))

Ve Film Başlar…

Filmin konusu: Bir dedektif, onun küçüğü bir dedektif, onun da küçüğü çömez bir dedektif adayı filmin kahramanları arasında. Bir de Zengin, ama kötü bir adam ve çocuğu, diğer tarafta ortanca dedektifin karısı ve diğerleri. Tam anlamıyla Türk filmlerinin örgütlenmesi oluşturulmuş diyebiliriz. İyi adamlar zayii verse de kötüler uzun vadede yine kaybediyor. İşte film en yalın haliyle bu şekilde vuku buluyor.


Film senaryo bakımından biraz zayıf kalmış gibi. Sonunu kestirebildiğimiz Türk filmlerinden biraz farklı bir havası var. Bazı sahneler filme Amerikanvari bir hava katmış. Film hepimizin aşina olduğu bir şekilde son buluyor, iyiler kazanıyor. Oyunculuk olarak ise; Şener Şen, Kabadayı ve Gönül Yarası filminde izleyiciye gösterdiği poker suratını bu filmde de ortaya koyuyor. İki komedyenin başrolü ciddiyeti ön planda olan bir filmde paylaşmaları oldukça manidar. Cem Yılmaz’ın sergilemiş olduğu performansı yabana atmamak gerekir. Yine de Yılmaz’ın konuşmalarına gülmeden geçemiyorsunuz :))

Filmin hâsılatı ilk hafta oldukça yüksek. Film, bu senenin ilk beş filmi arasına girmeye aday gibi görünüyor. Oyuncular olsun, pazarlama modeli olsun, izleyici kitlesi olsun film birkaç ay gündemdeki yerini koruyacağa benziyor.

Film hakkında son olarak söyleyeceklerim: İzlenildiğinde insanı pişman etmeyen, izlenmediğinde keşke izleseydim diye hayıflanılmayacak bir film Av Mevsimi. Herkesin beklentileri farklı olduğundan sizlerin olaylara bakışı muhakkak benden farklı olacaktır. 

Ben Markanın peşinden koştum Şener Şen ve Cem Yılmaz. Siz ne için gidiyorsunuz tabi o da ayrı bir mesele.

“Ne oldu? Av Mevsimi bitti evlat”



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Sitedeki tüm konular kaynak gösterildiği takdirde paylaşılabilir. Blogger tarafından desteklenmektedir.