Kadir Has Öğrencileri ve Müthiş Klip “Grease Müzikali”


Sevgili Arkadaşım Siportiy dün gece izlemiş olduğu bir videoyu bana da izlettirdi. Öncelikle şunu söylemek isterim ki; bu klip şimdiye kadar izlediğiniz en iyi “Grease Müzikali” desem yeridir. En az orijinali kadar iyi diyebiliriz, belki de daha iyisi. (Yorum size kalmış) Kadir Has Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı ve Kadir Has Üniversitesinin kıta sahanlığında çekilen bir klip olarak izleyicilere sunulmuş. 

Öncelikle Grease’den biraz bahsedeyim. Film 1978 yılında yönetmenliğini Randal Kleiser’in yaptığı başrollerini John Travolta, Olivia Newton-John ve Stockard Channing'in paylaştığı ABD yapımı 110 dakikalık filmdir. Türü müzikal-romantik-komedidir. Aynı isimli Broadway Müzikalinden sinemaya uyarlanmıştır. Filmi artık bir yerlerden bulup izlersiniz. Zaten bu filmi izleyenler “Summer Night” şarkısı eşliğinde gerçekleştirilen dansı unutamazlar :))

Kadir Has öğrencileri de filmdeki bu sahneyi tekrar yaşatmak istemişler. Oldukça da iyi yansıtmışlar :)) Klipin yönetmenliğini Nora Tokhosepyan yapmış. Bu ablamız herhalde başroldeki kız oluyor ;) Bize sanki birazcık rolüne oturmamış gibi geldi. Yönetmenlik süper de oyunculuk olmamış be hocam (Takdir yine de senin sevgili okuyucu) Fakat John Travolta’yı canlandıran abimiz (herhalde Serkan Dikmen oluyor)için aynı durumu söyleyemeyiz. Bu artiz abimiz oyunculuğu ile John Travolta’yı hiç aratmıyor. Diğer oyuncularda tiyatro bölümünde olmalarının verdiği profesyonellikle olsa gerek rollerini en iyi şekilde canlandırmışlar. Unutmadan söyleyeyim görüntü yönetmeni de muhteşem bir iş çıkarmış (Can Sarcan).

Genel itibariyle harikulade bir video klip diyebilirim. İzleyin bir de siz karar verin. Yorumlarınız olursa da paylaşın, belki gözden kaçırdıklarımı siz görebilmişinizdir. 

Tebriklerim ve teşekkürlerim Kadir Has Üniversitesini Öğrencilerine :))




Post a Comment

2 yorum:

  1. Ben de izlediğimde aynı şeyi düşünmüştüm. Kız gerçekten oturmamış, ağzı da şarkılara uymuyor ama o çocuk inanılmaz bir cevher. Umarım birileri keşfeder de daha çok izleme imkanımız olur.

    YanıtlaSil
  2. keşke şarkının sözlerini de çalışsalarmış..

    YanıtlaSil

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Sitedeki tüm konular kaynak gösterildiği takdirde paylaşılabilir. Blogger tarafından desteklenmektedir.