Ölmeden Önce Moloko’yu Dinlemek


90’lı yılların sonu 2000’li yılların başında müzik dünyasında niş bir topluluğu harekete geçiren, sallayan bir grup Moloko. Aslına bakarsanız müzik tarzlarının ne olduğunu pek tanımlamak mümkün değil.  Pop, elektro,rock ve tekno… Belki de daha fazlası.

Grubun Solisti Roisin Murphy olup diğer grup elamanı ise Mark Brydon’dır.  Grubun kitlelerce beğenilen en favori şarkısı 1998 yılında çıkarmış oldukları single "Sing It Back"dir. Bir yıl sonra aynı şarkının re-mix versiyonu ile yeni bir single çıkarmışlardır. Ayrıca“Time is Now, Familiar Feelings” şarkıları da ses getirmiştir.
Fakat an itibariyle bu gruptan eser kalmamış, Roisin Murphy kendi yoluna çıkardığı “Overpowered” albümü ile devam etmektedir.

Moloko kelimesinin kökeni Anthony Burgess'in ünlü romanı Otomatik Portakal romanındaki Nadsat argosuna dayanır. Kitaptaki anlamı süttür. Esas olarak kitabın kahramanı Alex ve tayfasının kullandıkları uyuşturucuyla beraber aldıkları sütlü içeceğin ismidir. Moloko, Rusça'da da "süt" demektir. (Wikipedia)

Aynı zamanda, "Sing It Back" şarkısı -takip edenler bilecektir- Best Fm’de Serdar Gökalp’in program esnasında sürekli çaldığı ve adını kimseye söylemediği şarkıdır. (Bu da bizden olsun :))

Bu şarkıyı bularak, bu yazıyı yazmama vesile olan Burcu Hanıma çok teşekkür ediyorum.

Şarkının Canlı Performansını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.


 


Post a Comment

3 yorum:

  1. İsmimi burada belirterek beni onare ettin(iz),bakalım kim bulacak deyip eğlencesine aramıştım şarkıyı aslında .Bu arada iyi şarkı değil mi :)

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Tekrar teşekkür ederim ;)

    YanıtlaSil
  3. Kadının üzerindeki şalımsı şey çok hoş olmuş.

    YanıtlaSil

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Sitedeki tüm konular kaynak gösterildiği takdirde paylaşılabilir. Blogger tarafından desteklenmektedir.