Bir Aşk Hikâyesi “Hotel California“


Sıradan bir gün ve ben bilgisayarımın başındayım yine. İnternette takılırken bir video gördüm. Bu video bir konserden alınmıştı. Malum bizim ülkemizdeki konserlerde ses sistemleri o kadar iyi (!) oluyor ki dinleyiciler “şarkıcı playback yapsa ne güzel olur” diye hayıflanmadan edemiyor. Yine öyle bir konserden alınmış bir video zannettim ilk başlarda. Gerçi, biraz da videonun alt kısmında anlatılan hikâye ilgimi çekti doğrusu. Hikâyeyi ve videoyu hemen sizlerle paylaşmak istedim.  Videoyu izledikçe, “Bu nasıl bir konser, adamlar sanki stüdyoda çalıyor gibi.”dedim durdum. Ses mükemmel zannedersiniz ki playback yapıyorlar. Muhteşem bir konser olsa gerek. Şarkı Meşhuuur Eagles Grubuna ait. Şarkı hakkında kısa bilgiyi Wikipedia “Özgür Ansiklopedi”den aktarayım.
  
“Hotel California”, ABD'li müzik grubu Eagles'ın (okunuşu: İgıls) 1976 yılı tarihli albümünün ve aynı albümün ilk parçasının adı. Parça 1980'de "Eagles Live", 1985'te "Best of Eagles" ve 2000'de 4 CD'lik Eagles "Selected Work" albümünün 2. CD'si olan "The Dark Side" CD'sinde de yer almıştır.

Gelelim Hikâyeye:
1969 yazında hikâyenin kahramanı olan adam uzun bir seyahate çıkar ve yolu California’dan geçerken dinlenmek için “Hotel California” yı bulur. Ufak sevimli bir oteldir. Sıcak bir havası vardır. Bir odaya yerleşir.  Oteldeki ikinci gününde odasının hemen yanındaki odada kalan kızla tanışır. Arkadaş olurlar... Birlikte gezmeğe başlarlar. Çok fazla zaman geçmeden birbirlerine âşık olurlar ve tatili “Hotel California”da birlikte geçirmeye karar verirler. Birbirlerini çok severler. Bütün bir yaz hep beraberdirler... Otelin sıcak insanları, sevimliliği sadeliği onları çok etkilemiştir. Unutamayacakları bir yaz yaşarlar, bir sevgi yaşarlar. Yazın bitiminde bir karar vermek zorundadırlar ayrılık için. Ve şöyle derler: 

“Eğer bir sene sonra birbirimizi unutmaz ve yine bu kadar çok sevecek olursak, gelecek yazın ilk gününde (tanıştıkları günü kastederek) “Hotel California”da buluşcağız” diye sözleşirler.  O zamana kadar birbirlerini hiç aramayacaklardır.

( Bu aşk bir yaz aşkımı yoksa gerçek bir Aşk mı anlamak için yaparlar bunu) (Eagles şarkısında genel olarak hikâyenin buraya kadar olanını, yaşadıkları günleri, otelin güzelliğini, kasabanın sadeliğini anlatır.)

Tam bir sene geçmiştir. Adam sözleştikleri gibi bir sene sonra otelde buluşmak için yola çıkar... Tanıştıkları ilk gündür o gün... Yol uzundur bitmek bilmez adam için... Ve sonunda California’ya varır... Otelin oraya geldiğinde kapkara bir bina bulur. Otel dün yanmıştır... Sevdiği adamla buluşmak için bir gün önceden otele gelen kız gece çıkan yangında ölür... Adam otele gelirken sevdiği kızla bir ömür yaşamayı, birlikte olmayı düşünürken, onu bir ömür kaybeder. 

Gurubun üyeleri hikâyeyi duyduğunda çok etkilenir ve bunun için bir şeyler yazmaya karar verirler. Ve ortaya “Hotel California”  dediğimiz o muhteşem şarkı çıkar. Yaşanılan aşk hikâyesi mi daha etkileyicidir, yoksa o aşka yazılan şarkı mı bilinmez. Ama Eagles şarkısı ile milyonları sanki o sorunun cevabını vermiş gibi etkiler.

(Hikâyeyi internetten buldum, düzeltmeler ve eklemeler yaptım son şeklini verdim :))

Post a Comment

4 yorum:

  1. Way Canına :( üzücü.Emeğine sağlık çok tşkkürler Kardeşm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim.

      Sil
    2. şahane dinlediğim en güzel california hakan oğuz

      Sil
    3. Ben de Sizin gibi düşünüyorum :)

      Sil

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Sitedeki tüm konular kaynak gösterildiği takdirde paylaşılabilir. Blogger tarafından desteklenmektedir.